Co2 begynder info

Diffuser, Dosering, Gær, In-line, Reaktor, Regulator
User avatar
Aquahorti
Rejefreak
Rejefreak
Posts: 493
Joined: 10 Aug 2016, 20:55
Lokation.: Hammel

Re: Co2 begynder info

Post by Aquahorti »

Lyset kan sagtens være en del af årsagen, det akvarie jeg viste billeder af får direkte sollys ca 5 timer om dagen, og dage hvor der er overskyet har jeg en 2400K 4W LED over det. Det kunstige lys er mest for dafnierne skyld så de svømmer op mod overfladen og spiser.

Jeg kender ikke til Tetra Algestop Depot (Tetra Algo Stop Depot?), men slog Algae Control fra Tetra op og hvis man læser brugervejledningen på den ville jeg holde mig fra det produkt http://www.tetra-fish.com/products/wate ... ntrol.aspx i et rejeakvarie.

Af gode grunde ved jeg ikke om det er det samme aktive stof(Poly [Oxyethylene (Dimethyliminio)Ethylene (Dimethyliminio) Ethylene Dichloride])der bliver brugt i begge produkter, men hvis det er ville jeg ikke putte der i et akvarie , for det stof er et pesticid(1).

Jeg har læst flere steder at mos ikke reagere godt på at blive udsat for klor (generelt er mos følsom overfor forurening (2))

De fleste planter vil reagerer positivt på mere CO2 (jeg skriver de fleste da jeg ikke kan udelukke at der er planter der ikke gør det, men jeg har ikke kendskab til nogen der ikke reagerer positivt), så det kan sikkert hjælpe, men jeg tvivler voldsomt meget på at det er CO2mangel der er årsagen til dine problemer med mossen.

Tropica laver generelt godt produkter (enkelte produkter er efter min mening noget skrammel for at sige det på godt jysk), men jeg vil personligt ikke hænge mig for meget i deres Easy/Medium/Advanced graduering, da den ikke passer med de erfaringer jeg har gjort mig.

1http://www.pesticideinfo.org/Detail_Che ... Id=PC34167.
2https://environmentofearth.wordpress.co ... pollution/kok68
Rejebegynder
Rejebegynder
Posts: 63
Joined: 07 May 2018, 21:56
Lokation.: Aulum vestjylland

Re: Co2 begynder info

Post by kok68 »

Tak troede tetra produkter var sikkert for rejer, men ja bøvlet med døde rejer af flere omgange i sommers, og tiltænkt varmen som synderen. Men den kan jo have vøret medspilleren og ikke årsagen. 24 timer efter jeg fjernede tetra algestop depottabletter fra akvarierne livede mine rejer op (for 2,5 uger siden) og har kun fundet en død reje siden.
::
Pakningen ser anderledes ud i Danmark, men beskrivelsen lyder meget som dette produkt: http://www.tetra-fish.com/products/wate ... blets.aspx Det aktive stof i tabletterne er et herbicid: https://en.m.wikipedia.org/wiki/DCMU

den pakning jeg købte er denne:https://www.petworld.dk/tetra-algestop- ... ULEALw_wcB men kan ikke se den på tetras hjemmeside. går ud fra det er samme indholdstof, men har skrevet og spurgt tetra support

Siden jeg fjernede depotkapslerne går det bedre med rejer, de har dog ynglet hele vejen igennem, selvom et par stykker døde inden der kom unger. Begyndte at skifte 50-60% vand ugentligt for en måned siden 50/50 regnvand/hanevand, det har også hjulpet. Og nu kører akvarierne stille og roligt... kun mine muslingekrebs jeg irriteret over, men det er rent kosmetisk :) et par guppy unger holder den bestand lidt nede.

Men min weeping mos driller stadig, tvivler på at der er klor i akvarierne, udover det stof der var i depot tabletterne. Men det kan måske stadig være lidt rester fra dem io akvarierne. Starter med at prøver at øge lysmængden med 30 minutter til 7 timer dagligt og ser om det har effekt.

Har lært mere om akvarier og vandværdier de sidste 6 måneder, siden jeg begyndte med rejer, end jeg lærte på de 20 år fra 1978-1998 hvor jeg havde akvariefisk :DOle Vandborg
Rejeyngel
Rejeyngel
Posts: 1
Joined: 04 Oct 2018, 17:21
Lokation.: Odense

Re: Co2 begynder info

Post by Ole Vandborg »

Hvis du vil køre med CO2 under tryk kan jeg stærkt anbefale Sodastream flaskerne. Du kan i UK købe et komplet sæt med Sodastream adapter, solenoid, ventiler og luftslange med diffuser for ca. 1000 kroner. Genopfriskning af flasker kan gøres i Tyskland til ca. 60 kr. Pr flaske med 400 gram CO2.
Forbruget af CO2 varierer efter planter og lys, da jeg kørte med systemet holdt en Sodastreamflaske ca 6 måneder på et 60 liters akvarie med mange planter og masser af lys.Post Reply